Olympus E-M10 Mark II

Test

Olympus har lanserat flera riktigt trevliga produkter och den populäraste på sistone har varit E-M10 som fått en uppföljare nyligen. Vi har testat den och du kan läsa testet på vår hemsida redan nu!

Så här skriver Mats: Designen känns igen, trots vissa mindre förändringar (däribland ett förbättrat grepp/tumgrepp och rejälare reglage), och även under skalet är grunden densamma vad gäller bildsensorn på 16 Mpixel och processorn Trupic VII. De mest tydliga förändringen för de flesta användare ligger nog i den kraftigt förbättrade sökaren, en 2,36 Mpixels OLED-sökare, och att man nu har en 5-axlig bildstabilisering i kameran, som ger en stabilisering upp till motsvarande fyra stegs kortare slutartid.

Andra saker värda att notera är att E-M10 Mark II har ett nytt sökarläge, S-OVF, som ger ett högre dynamikomfång och därigenom tydligare bild i svåra ljusförhållanden, t ex motljussituationer. I S-OVF är sökarinformationen mer sparsmakad och innehåller bara grundparametrar. Nytt timelapse-läge skapar filmer med 4K-upplösning (endast timelapse) och slowmotionläge finns för filmning med upp till 120 fps.

Det bådar gott. Slutresultatet hittar du här: Olympus E-M10 Mark II kamerahus svart