Nikon TC-20E III AF-S-telekonverter 2x

Test

Nikon presenterade både 300mm PF f/4 VR och nya 200-500mm (som vi testade förra veckan!) som användbara med telekonverter och vi har därför passat på att testa dessa för att se hur bra de verkligen är.

Mats börjar med TC-20E version III och skriver: Det är väl knappast någon överraskning att skärpa och kontrast försämras i samma takt som konvertern förlänger brännvidden, men ju skarpare objektivet är desto mindre påtagligt blir det givetvis. Nikon-objektivet som vi testade dessa konvertrar med är ett mycket skarpt och bra objektiv. Ljussvaga zoomar i konsumentklass är dock sällan lönt att köpa en konverter till, skärpan försämras rejält och autofokus får ofta stora problem eller fungerar inte överhuvudtaget. Då är det bättre att spara dessa slantar till en optik som har längre brännvidd och gärna bättre ljusstyrka, och sen kan man eventuellt börja fundera över om man ska skaffa en konverter också.

För att se jämförelsebilder och läsa resten så gör du det här: Nikon TC-20E III AF-S-telekonverter 2x