Nikon AF-S 24/1,8 G ED

Test

Nikon har skapat en serie fina objektiv för fullformatskameror med ljusstyrka f/1,8 som man ska kika närmare på vilket vi har gjort. Mats har testat 24mm f/1,8G som är ett helt nytt objektiv!

Så här skriver Mats: Brännvidden på 24 mm gör denna optik lämplig för en mängd olika användningsområden, från inomhusbilder till arkitektur, landskapsbilder, och stilleben etc. Att den är skarp och raktecknande, tillsammans med fin ljusstyrka gör att du många gånger får klart bättre resultat med en sådan här optik än med ett zoomobjektiv med motsvarande brännvidd. Tack vare den fina ljusstyrkan kan man effektivt begränsa skärpedjupet i sina bilder, för att t ex separera ett skarpt huvudmotivet mot en mjukt utsuddad bakgrund (bokeh). Samtidigt gör förstås ljusstyrkan att objektivet är synnerligen väl lämpat för fotografering i sämre ljusförhållanden, såsom inomhusmiljöer med begränsad belysning, kvälls - och nattbilder.

Resten finner du här: Nikon AF-S 24/1,8 G ED