28 september blir det rött

Tidigt på morgonen den 28 september så blir vår vackra måne ännu vackrare och det är i form av att den blir röd! Så har du möjligheten så är det läge att kolla stativet, ladda batteriet och putsa objektivet...

Mellan 04:11-05:23 är detta synligt och orsaken är att jorden skuggar månen så att den skuggas och får en vacker röd färg, eller blodmåne som vissa kallar det. Varför den blir röd är för att ljuset som bryts i jordens atmosfär består av massor av färger men bara de röda frekvenserna orkar sig fram till månen. Om du vill läsa mera har Focus Nordic tagit fram intressant information som du hittar via länken nedan. Vi kommer att premiera bilder som vi visar upp från denna händelse...så det kan vara värt att vara vaken på måndag morgon!

Mera om astrofotografering