Nya objektiv från Nikon

Nyhet

Idag lanserar Nikon tre nya objektiv. Två stycken supertelen, en 500mm samt en 600mm, som väger 20 respektive 25 procent mindre än föregångarna. Garanterat många som inte klagar över den lilla detaljen. Dessutom lanseras ett zoomobjektiv i DX-serien. Ett 16-80mm f/2,8-4 och även den får man anse som en lättviktare, endast 480g.

Nikon om dagens nyheter: Nikon lanserar idag två nya professionella superteleobjektiv som är lättast i klassen: AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR och AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR.

I och med dessa nya objektiv förbättrar Nikon prestandan och minskar vikten avsevärt för de två berömda superteleobjektiven. Den nya 500mm f/4E väger 20 procent mindre än sin föregångare och den nya 600mm f/4E väger otroliga 25 procent mindre.

Båda objektiven har en helt ny optisk utformning som använder fluoritglaselement med låg vikt, samt Nano Crystal Coat och ED-glas. Den imponerande viktminskningen är möjlig genom att man har använt fluoritelement och en konstruktion med magnesiumlegering. Båda objektiven innehåller ny teknik. Det finns bland annat en elektromagnetiskt styrd bländare för konsekvent och mer exakt exponering under snabba bildserier – en funktion som alla som tar sportbilder med snabba rörelser kommer att uppskatta.

Idag presenterar Nikon även ett helt nytt högpresterande zoomobjektiv i DX-format. NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 är ett ljusstarkt och lätt objektiv i ett väldigt kompakt format och är perfekt för fotografer som ställer höga krav på sin utrustning.

Detta avancerade och kompakta zoomobjektiv är perfekt att ha med på resan tack vare perfekt balans och en vikt på endast 480 g. Den stora brännvidden på 16–80 mm täcker de flesta fotograferings ­situationer, från svepande landskap till porträtt. Det ljusstarka objektivet, bländare f/2.8–4, ger en stor fördel vid svag belysning och Nikons imponerande vibrationsreducering på fyra steg ser till att bilderna blir skarpa även vid långa slutartider.

Nikon AF-S DX 16-80/2,8-4 E ED VR
Nikon AF-S 500/4,0 E FL ED VR
Nikon AF-S 600/4,0 E FL ED VR