Canon ME20F-SH

Nyhet

Canon har idag presenterat en mycket spännande professionell videoprodukt. Modellen heter ME20F-SH och man har gett den tillägget "Multi-Purpose". Det unika med modellen är bland annat att den medger extremt hög ljuskänslighet (upp till ISO 4 000 000) och därför kan filma i svåra mörkerförhållanden. Dessutom har den EF-fattning, som gör att man har tillgång till en mängd objektiv från EOS-systemet för användning även på denna kamera.

De främsta användningsområdena för kameran, och dess extremt ljuskänsliga 2,26 Mpixels fullformatssensor, är förstås förhållanden som inte går att filma med vanliga kameror. Nattfilmning, filmning under vatten, i grottor, i astronomiska sammanhang eller för bevakningstillämpningar. Filmning kan ske helt utan hjälpbelysning ner till 0,0005 lux, alltså cirka 1/10000 av den belysning en standardvideokamera kräver.

Utmärkande egenskaper i korthet:
Filmning vid ultralåga belysningsnivåer (med ISO upp till 4 000 000)
Högkvalitetsfilmning i Full HD 1080p/1080i/720p
Flexibla kontrollmöjligheter med automatiska och manuella inställningar
Kompatibel med en stor mängd objektiv i Canons EF-system (EOS)
Möjlighet till fjärrstyrning av kamerans funktioner
Inbyggt valbart gråfilter (ND) och IR-filter (filtrerar bort IR-strålning)
Liten och lätt för enkel anpassning till olika tillämpningar
Dubbla SDI-utgångar, HDMI-utgång och ingångar för extern mikrofon och fjärrstyrning, bland annat

Modellen förväntas börja levereras i december 2015 via utvalda handlare.


Mer information kommer inom kort...