Sony lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Sony flera mycket intressanta produkter! Vad sägs om 42 Mpixel i nya Sony A7R II och en RX100 IV med 4K-filmning, sökare och en ny typ av sensor som ger ännu bättre bildprestanda. Sony satsar stenhårt nu!

Vi börjar med RX100 IV som kommer med en ny sensorteknik, fortfarande 20 Mpixel och 1 tum stor, som möjliggör bättre bild och mera ljus till varje pixel då de är separerade från elektroniken i ett eget lager. Tekniken påminner om bakbelysta sensorer när det gäller vad man vill uppnå. Den har 4K-filmning upp till 5 minuter i taget med den fina XAVC S-codecen. 40x slow motion i 960, 480 och 240 fps. Sökaren är mycket högupplöst nu, 2,35m bildpunkter mot 1,44m på RX100 III. Kameran klarar 16 bilder per sekund och slutartider ner till 1/32000 sek.

Näste man till rakning är nya RX10 II. Man har designen och objektivet från RX10 men ungefär samma innehåll som RX100 IV ovan. 14 bilder per sekund och 4K-video upp till 29 minuter per sekvens är de märkbara specifikationer som skiljer förutom storlek.

Höjdpunkten är kanske A7R II. 42,4 Mpixel är den nya upplösningen men det som är mest spännande är att man använder BSI CMOS-teknik, alltså en bakbelyst sensortyp som möjliggör mycket mera ljus på samma sensoryta som tidigare och det är en teknik Samsung lanserade i NX1 som vi berömt för just vad sensorn presterar. Vi tror att denna teknik kommer brett de kommande 2-3 åren och Sony är först ut av de större tillverkarna och dessutom med extremt hög upplösning, mycket, mycket intressant! Kameran har nu 399 fasdetekterande AF-punkter på sensorn som enligt Sony ger full funktion med A-objektiv och andra tillverkares objektiv. Det betyder att det bör räcka med en enkel adapter i framtiden vilket är positivt, Sony har sett vilka objektiv många vill använda och det breddar ju för kunderna. Ny slutare, högre ISO (102.400), 4K-video med 30. 25 och 24 bilder per sekund i XAVC S, 5-axlig bildstabilisering (4,5 steg), tyst elektronisk slutare och mycket mera gör det här till en kamera som vi tror att många blir mycket, mycket sugna på...det här är troligen en av årets häftigaste lanseringar!

Boka A7R II här: Sony Alpha 7R II kamerahus
Boka RX100 IV här: Sony Cybershot DSC-RX100 IV
Boka RX10 II här: Sony DSC-RX10 II

Uppdaterat! Leverans för RX-kamerorna är juli 2015, A7R II augusti 2015.