Sony Fisheye-konverter 0,57x för FE 28/2,0

Test

Vi fortsätter testerna med konvertrar genom att presentera Sonys Fisheye-konverter till 28mm f/2,0 som du kan läsa mera om redan nu! Spännande och kreativ produkt för dig som plåtar med Sony.

Så här skriver Mats: Denna konverter fäster man på ett snabbt och smidigt sätt i FE 28/2,0-objektivets framkant via specialtillverkad bajonettfattning, (passar i skrivande stund inga andra objektiv). En fördel med denna lösning är att man inte behöver ta bort objektivet på kameran och slipper därmed blotta sensorn, vilket minskar risken för att damm letar sig in i kameran. Ljusstyrkan påverkas lite över ett steg och landar på f/3,5. Konvertern överför också exif-information till kameran angående 16mm brännvidd. Konvertern är byggd i metall och känns i princip lika robust som Sony FE 28/2,0 objektivet. Motljusskyddet är integrerat och det medföljer ett specialtillverkat lock som skydd för frontlinsen, även det bakre skyddslocket är special eftersom konvertern har bajonettfattning och inte samma typ av fattning som på objektiv och kamera.

Resten finner du här: Sony Fisheye-konverter 0,57x för FE 28/2,0