Sony FE 28/2,0 för Sony E-fattning

Test

Sonys 28mm till E-fattning landade i knäet på Mats och det ledde till ett test som du kan läsa redan nu på vår hemsida! Mats har varit ute med den och förmedlar sina intryck i testet. Dessutom är några mycket intressanta test på gång!

Så här skriver Mats: Objektivet är till stora delar byggt i aluminiumlegering, vilket gör det rejält och tåligt. Damm- och fukttätning håller objektivet tätt även i lite sämre förhållanden, men det saknas en tätande gummipackning runt bajonetten. Autofokus drivs av en linjär motor (advanced linear actuator) för snabb och tyst funktion, vilket gör objektivet lämpligt även för filmning. Fokusringen går mjukt och fint vid manuell fokusering. Blomformat motljusskydd ingår.

Resten hittar du, kostnadsfritt, här: Sony FE 28/2,0 för Sony E-fattning (fullformat)