Pentax K-3 II

Test

Många har väntat på vårt test av Pentax K-3 II och nu kan du läsa hela testet för att se hur den presterar på riktigt. Som tidigare sagt går många i väntan på fullformat men K-3 II är inget dåligt alternativ...

Så här skriver Mats: Pentax K-3 II inte bara känns, utan är också mycket välkonstruerad. Chassit är byggt i rostfritt stål och magnesiumlegering, och dessutom tätad mot fukt och damm med över 90st packningar. Slutaren är enligt tillverkaren beräknad att hålla för 200.000 exponeringar, också i klass med många renodlade yrkeskameror. Greppet ger ett mycket ergonomiskt och skönt grepp. Alla knappar och rattar ger också en gedigen känsla. Många kameror har alldeles för små och o-distinkta kontroller, vilket gör det mer eller mindre hopplöst att fotografera med handskar på händerna. Men här har Ricoh lyckats riktigt bra, som med mycket annat.

Även om kameran saknar vissa funktioner som WiFi så är det en mycket potent kamera. Du hittar hela testet, som vanligt, kostnadsfritt på vår hemsida med testbilder och en sammanfattning längst ner: Pentax K-3 II hus

Bilden ovan visar hur funktionen Astro Tracker i K-3 II kan hjälpa dig att få en korrekt natthimmel vid längre slutartider tack vare flyttbar sensor och inbyggd GPS. Läs mera om det i testet!