Pentax HD D FA 150-450/4,5-5,6 ED DC AW

Test

Äntligen är testet klart på Pentax nya glugg som många har varit sugna på och den håller måttet kan vi säga direkt. Den fyller upp en fullformatssensor vilket gör att man blir ännu mera nyfiken på fullformataren som är på gång...

Så här skriver Mats i sammanfattningen (spoilervarning!): Grattis alla Pentax-fotografer, nu finns det en skarp och bra supertelezoom för er också! Enda smolket i bägaren är kanske att den kostar mer än Sigmas och Tamrons 150-600 varianter (som tyvärr inte existerar med Pentax-fattning och egentligen ganska meningslöst att jämföras med), men Pentax 150-450 är också generellt vassare på de mesta, och högre kvalité får man som vanligt vara beredd på att betala extra för. Synd bara att Pentax inte släppt sin utlovade fullformatskamera än, det hade varit oerhört intressant och se hur den presterar på en kamera med större sensor. Hur som helst fick vi låna en alldeles nyutkommen Pentax K-3 II för att testa denna glugg med, och den kameran går inte av för hackor den heller.

Om du vill se alla bilder och läsa allt så gör du det här: Pentax HD D FA 150-450/4,5-5,6 ED DC AW