Nikon 1 Nikkor 11-27,5/3,5-5,6

Test

Det här är en mycket kompakt och smidig zoom till Nikons 1-system och Mats har ställt det på prov för att se hur det presterar. Missa inte att Nikon har AW1 som är en vattentät systemkamera (med rätt objektiv!).

Så här skriver Mats: Skärpan är bra till större delen av bilden över hela zoomomfånget, det är i stort sett bara längst ut i hörnen som det brister lite. Dock inget att oroa sig för vid normal hobbyanvändning. På grund av den lilla sensorn i Nikon 1-kamerorna bör man också helst undvika att använda mindre bländaröppningar än f/8. Anledningen är att diffraktion (försämrad skärpa) framträder tidigare ju mindre sensorn är, och f/8 motsvarar ur den synpunkten minst två steg mindre bländare jämfört med en kamera med fullformatssensor och motsvarande brännvidd på objektivet.

Resten hittar du här: Nikon 1 Nikkor 11-27,5/3,5-5,6 (svart)