Leica Q - Que?

Nyhet

Leica lanserar en ny kamera idag, vilket inte är något som händer varje dag, och namnet blir ett kryptiskt och enkelt Q. Men vad betyder det? Que? Fullformat i en kompaktkamera enkelt sagt.

Sony var tidigt ute med RX1 och RX1R som har fullformat och ett Zeiss 35mm f/2,0 fast objektiv och nu lanserar Leica sin Q med ett fast 28mm f/1,7 Summilux och fullformats-sensor. Sensorn är på 24 Mpixel vilket vi tycker generellt är en bra upplösning generellt då det räcker så otroligt långt och gör ändå bildfiler, och därigenom arbetsflöde, hanterbart på en bra nivå. Nya Q får även en display med touch-funktion vilket känns modernt och nytt när det kommer till Leica. Rejäl sökare, videoinspelning och inbyggd WiFi gör att denna Leica kanske kan nå till nya kundgrupper, de som idag kikar på de japanska, eller tom koreanska, märkenas kameror. Den går att använda upp till ISO 50.000, erbjuder upp till 10 bilder per sekund på full upplösning och ska ha en mycket snabb autofokus. Vad tror du? Är det här rätt väg för Leica?

Boka ditt exemplar här: Leica Q