Flygtips!

Den här läckra bilden har Robert Alvarsson skickat in till oss och visst är den en läcker bild? Det du ser på bilden är vårt egna JAS 39 Gripen i full fart över fjället utanför Åre vid VM 2007.

Så här skriver Robert: Bilden är tagen från ÅRE skutan under VM 2007 med Canon fast 135 mm på en canon 10D. Under sista uppvisningen låg det molntäcke i dalen men det var fint väder på fjället. Planet kom på låg höjd genom dalen och gick upp genom molntäcket lagom vid starten på störtloppet. Var max 100 meter till planet vid startbåset när det bryter genom molntäcket på vägg rakt uppåt, det var inte så glada minner ifrån åkarna efter det när det bara tjöt i öronen och lätt brända av EBK (efterbrännkammare).

Tack för bilden och tack för tipset att 4 juli arrangeras en militär flygdag vid Skaraborgs flottilj, F7, där du får chansen att plåta om du är sugen att testa detta. Mycket bra tips!