Canon EOS 5DS R

Test

Testet många har väntat på är här. Vi släpper testet på 5DS R idag och ett specifikt test på 5DS kommer separat inom kort. Du kan läsa vårt test och se testbilder redan nu, kostnadsfritt som vanligt!

Mats skriver: För autofokus finns totalt 61st punkter varav 41st är korslagda vid f/4 (inklusive 5st dubbla korssensorer vid f/2,8). Den mittersta korssensorn klarar även f/8, vilket innebär att AF fungerar med konvertrar så länge ljusstyrkan inte blir sämre än f/8. Under sämre ljusförhållanden skall 5DS modellerna enligt Canon autofokusera ner till -2 EV. Måste också nämna att jag upplevde AF som mycket snabb och träffsäker, lyckades inte hitta en enda bild som var felfokuserad. I fall man upplever att autofokus inte lägger fokus på rätt plan så har kamerorna inbyggd microjustering för AF. Funktionen klarar 40 st olika objektiv i +/- 20 steg, och för zoomar kan man justera både vidvinkel och tele separat.

Hela testet hittar du här: Canon EOS 5DS R kamerahus