Använder du Canon?

Då finns det ett par riktigt bra objektiv till bra pris som du inte får missa. Canon har kommit med flera riktigt fina objektiv senaste åren och två av de bästa är bland de billigaste...

Har du ett 18-55 men känner att det inte räcker till? Då har Canon tagit fram ett 10-18mm som presterar riktigt bra och ger dig vidvinkel på riktigt! Den motsvarar ca 16-29mm (35mm format) vilket ger ett bra omfång för att fotografera inomhus eller för att ta landskapsbilder. Ska du ta bilder inomhus för att visa rum så är det här ett mycket prisvärt och bra alternativ. Är det landskap som gäller, kanske vackra bilder från kusten, lummiga bilder från innersta sörmland eller fjällvärlden i solnedgång så är det här ett mycket bra val för dig som använder Canon EOS. Detta objektiv är avsett för kameror med APS-C, dvs sensorstorleken som tex EOS 700D, 550D, 50D, 60D, 7D m.fl. använder.

Ett annat objektiv för EOS-kameror är den nya 50mm f/1,8 STM som inte kostar många kronor men presterar bättre än vi kunde förvänta oss och som ger dig möjligheten att ta de där läckra porträttbilderna med härlig, oskarp bakgrund och en bra skärpa i fokusområdet. Enklast är att, när det inte är för ljust, att använda läget Av och ställa bländaren på 1,8-2,8 för att få en stor bländaröppning och därigenom få den mjuka bakgrunden. På 1,8 kan området i fokus vara något "mjukt" men det blir betydligt skarpare om du gör en något mindre bländaröppning, ca 2,8. Prova dig fram och se till att fånga dina nära och kära på bild i sommar till ett bra pris!

Läs gärna våra tester via länkarna:
Canon EF-S 10-18/4,5-5,6 IS STM
Canon EF 50/1,8 STM