58mm

Vi har i bloggen pratat om bokeh sista tiden...

Jag har under sista tiden använt Nikon D810 en hel del och jag har provat en hel del objektiv i verkliga livet, och en optik som jag gillar hur den tecknar motivet är Nikon 58/1,4. Den hade gärna fått vara lite skarpare på f/1,4 men redan på f/2,0 ser det riktigt bra ut så ibland har jag tagit två bilder, en på f/1,4 för att få den optimala bokehn och sedan en på f/2,0 för att få detaljskärpan. Så har jag gjort på denna bild. Verkligen ett snapshot.

Min dotter kom och bar på en korg som katten lagt sig i. Jag bad henne att ställa ner korgen så jag kunde ta en bild, då tog hon ett lammskinn och sa att det kunde ju vara en bra bakgrund. Sagt och gjort ner med korgen, hon håller i skinnet och klick, klick så kom denna bild fram. Fast kanske bilden skulle varit bättre om du inte visste hur enkelt den kom till. Nu kommer du kanske att titta på bakgrunden om du kan att det är ett lammskinn i stället för att fokusera på motivet. Enda belysningen är dagsljus från balkongdörren.

/Thomas