135:an funkar!

Vi har lyft fram Samyangs 135:a som ett mycket bra köp tidigare och du kan läsa testet och se vår film som vi har gjort via länken nedan. Idag kom ett mail från Lage som har köpt en sådan och delar med sig av sin upplevelse...

Så här skriver Lage Sjöblom: Jag måste bara få dela med mig mina intryck av den Samyang MF 135/2,0 ED UMC för Pentax som jag nyligen köpte av er. Detta är ett makalöst objektiv! Jag står med ett fånigt leende på läpparna när jag förhandsgranskar bilderna inzoomade i 100% crop. Då är det ändå bara den inbäddade JPG-bilden jag ser då jag uteslutande fotar i RAW. Resultatet är ännu bättre när jag granskar dem i Lightroom. Jag måste också slå ett slag för hur väl den fungerar tillsammans med min PENTAX K-3. Det enda som inte funkar jämfört med ett fullt ut anpassat objektiv är (naturligtvis) autofokus samt flerfälts exponeringsmätning. All övrig exponeringsautomatik fungerar, fokusindikering fungerar. Även utan fokusindikering är det förhållandevis lätt att sätta skärpan. En mattskiva med splitscreen hade dock varit trevligt. Att det alltid är spotmätning kan ställa till det lite, men det är sällan ett problem med det dynamiska omfånget i råfilerna jag får ut ur K-3:an. Jag har på köpet återupptäckt glädjen i att fokusera manuellt, som man gjorde på den gamla goda filmtiden. Den stora nackdelen är att det kommer att stå mig dyrt. Hur skall jag kunna använda objektiv som presterar sämre än så här hädanefter?

Tack för ditt mail, det var roligt att läsa och få feedback på din upplevelse!

Vill du läsa mera och se vår film gör du det via länkarna:
Samyang MF 135/2,0 ED UMC (för Micro 4/3)
Samyang MF 135/2,0 ED UMC för Canon EOS EF
Samyang MF 135/2,0 ED UMC för Nikon F (AE)
Samyang MF 135/2,0 ED UMC för Pentax
Samyang MF 135/2,0 ED UMC för Sony E-fattning (fullformat)

Finns till flera fattningar också, se vår hemsida.