Voigtländer Ultron 40/2,0 SL II

Test

Det här är en charmig liten glugg som många har sneglat på och vad passande då att vi har testat den! Mats har varit ute på fältet för att se om det är något att satsa på inför sommaren! Testet är, som vanligt, kostnadsfritt att läsa.

Så här skriver Mats: Voigtländer Ultron 40/2,0 SL II är inte fantastiskt skarp på största öppning, men heller inte dålig och ger fullt användbara bilder. Nedbländad ett steg förbättras skärpan ytterligare och bäst blir det som vanligt runt f/5,6-f/11. Vinjettering syns tydligt på full öppning, men försumbart på f/4. Den är hyfsat raktecknande, och kromatisk aberration är i stort sett obefintlig om man bortser från f/2,0. Direkt motljus är inget större problem, det uppstår sällan några störande reflexer. Närbildslinsen håller också hög optisk kvalité.

Resten finner du här: Voigtländer Ultron 40/2,0 SL II till Nikon