Nikon J5

Test

Vi har testat Nikons nya 1-serie för att se om denna nya variant (J5) är ett vettigt val av kamera. Det första man slås av är storleken. Smidig och kompakt men ändå nog stor för att ergonomiskt vara nog bra.

Panasonic har sin lilla GM1 med Micro 4/3-sensor och det finns ett helt gäng med kompaktkameror som presterar lika bra som dessa små systemkameror bildmässigt så det är intressant att se hur J5 presterar. Så här skriver Mats: Fågelbilden är tagen med Nikon J5 samt Nikkor VR 70-300/4,5-5,6 med Nikon 1-fattning, och jag blev faktiskt mycket förvånad över hur bra autofokus lyckades följa motivet. Nikon J5 fokuserar oerhört snabbt och med serietagning och motivföljande fokus är det inga större problem att fånga flygande fåglar eller andra motiv som rör sig snabbt. Övriga bilder i samma sekvens som råkade bli oskarpa eller utan fågel i bild berodde mer på fotografen än kameran.

Se mera bilder och läs hela testet här: Nikon J5 svart + NIKKOR 10-30mm f/3,5-5,6 VR PD-Zoom svart