Test

2015-05-26

NIKON AF-S 24-70mm f/2,8G ED

Ett objektiv som vi inte testat tidigare fast vi använt det hundratals gånger är Nikons fina 24-70mm. Nu har Mats testat den i tropiska Umeå och du kan läsa testet, kostnadsfritt som vanligt, redan nu!

Mats skriver: I mitten av bilden är skärpan bra redan på största öppning och över hela zoomomfånget, och nedbländad 2-3 steg blir det knivskarpt till större del av bilden. För dig som är noga med kant och hörnskärpa är det mindre öppningar runt f/11 till f/16 som gäller. Relativt låg diffraktion gör den också användbar ner till f/18. Minsta bländare f/22 ser jag däremot ingen större anledning att använda sig av så länge man inte är ute efter ett softare resultat, det lilla man vinner i skärpedjup äts nämligen upp av diffraktion.

Vill du läsa mera om denna? Klicka här: Nikon AF-S 24-70/2,8 G ED