Nikon 1 Nikkor VR 70-300/4,5-5,6

Test

Test av objektiv för spegelfria kameror fortsätter och Mats har haft med sig Nikon 1 och 70-300 VR från Nikon till det systemet för att se om den presterar så att det är värt pengarna. Testet läser du redan nu...

Mats skriver: Nikons superteleobjektiv med ett brännviddsomfång som motsvarar 189-810mm i 35 mm-format - perfekt för bland annat sport och djurfotografer! Skärpan är bra redan på största öppning till större del av zoomomfånget och man vinner faktiskt inte särskilt mycket på att blända ner, förutom på 300mm där det blir lite skarpare på f/8. Bäst resultat ger den dock inom det kortare brännviddsområdet och något softare resultat på längst brännvidd, vilket också är rätt typiskt bland liknande 70-300 zoomar. Övriga optiska egenskaper som vinjettering, distorsion och kromatisk aberration förekommer i försumbara nivåer så länge man tar bilderna i JPEG eftersom Nikon 1 kamerorna korrigerar optiska fel automatiskt direkt i kameran, och för dig som fotograferar i RAW är det som vanligt inga problem att korrigera i efterhand.

Resten finner du här: Nikon 1 Nikkor VR 70-300/4,5-5,6