Fujifilm X-T10

Test

Vi är bland de första att testa nya X-T10 och nu kan du läsa testet på vår hemsida! Mats har alla konkurrenter som referens så det blir en svår match att gå men vi vet att Fujifilm har några knep som gör dem svåra att slå.

Så här skriver Mats: XT-10 är en synnerligen kompetent och trevlig liten kamera, den har det mesta man normalt behöver, och mer därtill. Den har bland annat 7 st programmerbara knappar och i princip lika många inställningsrattar som X-T1, men ISO-ratten är borttagen och ersatt med en ratt för liknande bildtagningslägen som sitter under X-T1:ans ISO-ratt. ISO regleras istället via Q-knappen eller valfri Fn-knapp. De två främre och bakre inställningsrattarna är även tryckbara och har därmed fått dubbla funktioner. Menysystemet är i stort sett detsamma som i X-T1 bortsett från några enstaka funktioner.

Resten finner du här: Fujifilm X-T10 kamerahus svart