Fujifilm Fujinon XF 16/1,4 R WR

Test

Det här är ett objektiv vi är jätteglada för att ha fått testa så tidigt och du kan redan nu läsa testet och se våra bilder. Fujifilm har de senaste åren kommit med flera objektiv som är bland de bästa som finns, oavsett märke.

Mats skriver: Objektivet är byggt av metall och känns mycket gediget. Har även fin känsla i fokus och bländarring och så långt ifrån plast man kan komma. För att skifta mellan AF och MF skjuter man helt enkelt fokusringen fram och tillbaka. Det går dock inte att fokusera manuellt när objektivet är i AF-läget. Närgränsen är så kort som 15 cm, vilket gör att man kan jobba nära sina motiv och hitta nya kreativa vinklar. En tyst och snabb autofokusmotor bidrar till en fokuseringstid på ner till 0,11 sekunder. Objektivet har damm- och fukttätningar och den nya Nano-GI-antireflexbehandlingen, som ytterligare minskar graden av av ströljus och reflexer i optiken. Man har även med en skärpedjupsskala i anslutning till fokuseringsringen - mycket välkommet för den som enkelt vill hitta hyperfokalavståndet eller av andra skäl få en snabb uppfattning om skärpedjupet vid aktuell bländarinställning.

Hela testet finner du här, kostnadsfritt som vanligt: Fujifilm Fujinon XF 16/1,4 R WR