Vi jämför 150-600!

Test

Nu har Mats verkligen grottat ner sig bland 150-600mm objektiven för att du ska kunna veta vilken du ska välja. Sigma laddar på med Contemporary från backlinjen och Sports offensivt med Tamron på mittfältet, men vilken är bäst?

Mats skriver så här: Sigmas svar på Tamrons succéobjektiv med samma brännvidd och ljusstyrka. Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM finns i två olika versioner där denna Contemporary är något mindre och lättare än den mer påkostade Sports. Även filterfattningen och närgränsen skiljer sig åt, denna Contemporary-modell har mindre filterfattning (95mm vs 105mm) och något längre närgräns än Sports. Den optiska konstruktionen är också olika på dessa modeller. Sports-versionen har bättre linser som ger bland annat skarpare bilder och mindre kromatisk aberration. Väderskydd och bildstabilisering har dock båda modellerna.

Nyfiken på resultatet? Du hittar allt här: Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Contemporary till Canon AF