Tokina AT-X 11-20/2,8 Pro DX

Test

Uttrycket "ups and downs" kan man använda om Tokina, hur kommer det sig? Vissa objektiv är helt fantastiska och presterar så bra att inget är bättre i sin prisklass eller ens nära medan vissa har gjort oss rejält besvikna. Hur är nya 11-20mm?

Objektiv som presterar "sådär" kryllar det av så vi håller tummarna att denna 11-20mm håller sig på en hög nivå som gör att vi blir nöjda med bilderna. Så här skriver Mats: Objektivet känns relativt välbyggt och gummipackning runt bajonetten tyder på en viss grad av tätning. Men vi rekommenderar att inte testa hur mycket fukt eller damm den tål, blir optiken eller kameran fuktskadad gäller som vanligt inga garantier. Optiken är försedd med inbyggd AF motor som jobbar tystare och snabbare än vad vi är vana vid från Tokina, men når inte riktigt upp till Canons och Nikons tysta AF-motorer som är ledande på den fronten. Fokus och zoomring roterar med fin känsla. En detalj som jag är mindre förtjust i är skjutfunktionen för manuell fokus av fokusringen, jag föredrar AF-M knapp vid sidan om. Det går heller inte att finjustera fokus manuellt så länge den är i AF läget. Blomformat motljusskydd ingår.

Det låter ju inte lovande? Läs hela testet här: Tokina AT-X 11-20/2,8 Pro DX till Nikon