Sony lanserar!

Nyhet

Två nyheter från Sony idag, DSC-WX500 och DSC-HX90V som är kompaktkameror med rätt mycket innehåll. Sony säger att de är världens minsta i sin klass...kort sagt är de kompakta och smidiga.

Båda kamerorna innehåller en BSI-sensor, en teknik som Samsung NX1, NX500 och nu även Nikons nya 1-serie innehåller, som gör att man maximerar sensor-prestanda genom att flytta elektronik från framsidan av sensorn till baksidan. Kallas även bakbelyst sensor. 18,2 Mpixel, 30x optisk zoom (24-720mm) med stabilisering så klart, 3" display som är vikbar och en ring runt objektivet för att tex ändra fokus osv. Båda har det populära formatet XAVC S för video-inspelning och som självklart med Sony...WiFi med NFC. Vad skiljer dem åt då? HX90 har en sökare i samma design som RX100 III, alltså pop-up ur kameran, en funktion som vi gillar och gör kameran smidig, varför följer inte andra efter? Dessutom har HX90 inbyggd GPS. Första leverans under början av sommaren.

Även två nya tillbehör har lanserats, ett "body case" vid namn LCJ-HWA och en shotgun-mikrofon som heter ECM-CG60. Mera information om dessa produkter följer senare.