Samsung NX500

Test

Med NX1 kommer Samsung starkt och nu kommer lillebror NX500 med massor av samma teknik i ett mindre, smidigare och framförallt billigare paket. Vi har testat och vi är imponerade!

Så här skriver Mats: NX500 har samma bakbelysta CMOS-sensor som NX1:an, bakbelyst är unikt för denna sensorstorlek (APS-C). Denna teknik ökar ljuskänsligheten med upp till 50%, jämfört med en frontbelyst sensor med samma storlek och upplösning. NX500 (& NX1) har en sensorupplösning på hela 28 Mpixel, vilket är hittills den högsta upplösningen bland APS-C-kameror. Sensorn är tydligen också kapabel till mer än vad dessa kameror är programmerade för idag, den ska t ex enligt Samsung klara av filmning i 6,5K med 240fps! Imponerande prestanda.

Resten av testet och alla bilder hittar du här: Samsung NX500 kamerahus brunt + NX 16-50/3,5-5,6 PZ ED OIS