Pentax K-S2

Test

Pentax K-S1 säljer vi ut till riktigt bra pris just nu och det då efterträdaren K-S2 är på banan! Mats har testat den och du som gillar Pentax kan luta dig tillbaka, de där små "roligheterna" från K-S1 är borta. K-S2 är en riktig Pentax!

Så här skriver Mats: Precis som K-3 är K-S2 en väderskyddad modell, denna med inte mindre än 100 tätningar som skyddar mot regn, fukt och damm. Tekniskt har kameran mycket gemensamt med K-3, t ex avsaknad av optiskt lågpassfilter. Modellen har istället en funktion som med hjälp av sensorvibrationer kan eliminera moiré-mönster i de motiv som ger upphov till detta. K-S2 har även bildstabilisering inbyggt i kamerahuset, och avancerad SAFOX X autofokus med 11 sensorer varav 9 korslagda. Kameran har en förbättrad HDR-funktion, som hjälper dig få bra bilder även under svåra ljusförhållanden med hög kontrast. K-S2 stöder filmning i full HD med stereoljud (via inbyggd stereomikrofon).

Mycket funktioner, men hur är den bildmässigt? Läs allt här: Pentax K-S2 hus svart