Olympus lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Olympus två nya kameror som är högst intressanta. TG-4 tar över stafettpinnen i TG-serien och det är en mycket lyckad serie av kameror. Vi är spända på denna nya tuffing!

Du kanske har sett att ni nu saluför fullt sortiment från Ikelite, Sea & Sea osv för dig som vill plåta under ytan. Men om du vill klara dig med något enklare är Olympus TG-serie något att kika närmare på, mycket bra i sin klass. Undervattens-HDR, RAW-format, 25-100mm med f/2,0 i vidvinkelläget, djupmätare och avancerad autofokus för förhållanden under ytan. Fryssäker, klarar fall till 2,1 meter och 100kg tryck betyder att den kommer att tåla det mesta. Ca 4190kr, kommer i juni och finns i svart eller rött. Ni läste väl RAW-format. Under vatten! Cooolt!

Den andra nyheten då? Jo, man uppdaterar dagens Stylus 1 med ett "s" vilket betyder att det nya tilltalsnamnet är Stylus 1s. Omfånget är 22,4-510mm (motsvarande 35mm) med fast ljusstyrka på f/2,8. Det låter som ett stort omfång, eller hur? För att klara det behövs att du använder de kompakta konvertrarna WCON-08X eller TCON-17X med adaptrarna CLA-14 respektive CLA-13 men du behåller alltså ljusstyrkan, rätt häftigt! Design och känsla är bättre, inbyggt omfång utan konvertrar är 28-300mm, högupplöst sökare, TimeLapse, Intervallbildtagning och Focus Peaking.

På tal om Focus Peaking är det en fantastiskt bra funktion som du bara inte får missa, kolla in vår film på vår kanal som beskriver hur och varför du ska använda detta! Du hittar filmen här: Youtube: Focus Peaking