Grodsken

Ovanliga eller lustiga bilder kommer oftast oväntat...

Det har verkligen varit mycket norrsken i år och häromkvällen skulle jag ut än en gång och fotografera detta vackra fenomen men det hann bli molnigt innan jag var framme. Och där sitter en liten groda, fast egentligen är det en padda, men det låter gulligare att säga groda. Ingen trafik så jag stannar av för att ta en bild varpå den vänder på sig och jag fick ett brutalt motljus istället. Tänkte att jag tar väl en bild ändå. Och även om bilden inte är något mästerverk alls, så blev den annorlunda, lite eljest, och det gjorde den lite intressant.

Jag slängde upp den på Instagram och fick kommentaren att den såg ut att vara tagen från en skräckfilm. Hmm, ja, kanske det...

Jag hade en Nikon D810 med Nikon 14-24mm på och det är ju inte bästa macro-optiken direkt men det blev ett kul perspektiv och kolla det korta skärpedjupet trots 24mm.

/Thomas