Canon EOS 760D

Test

Canon lanserade inte bara EOS 750D som efterträdare till 700D utan man kompletterade även med 760D som hamnar mellan 750D och 70D. Men frågan är, vilken ska man köpa? Och varför ska man välja 760D?

Mats har klargjort detta med ett bra test: Canon EOS 750D och 760D ersätter 700D och blir därmed de två nya toppmodellerna bland Canons instegs-DSLR kameror. Dessa två bygger i grund och botten på samma kameramodell. Det som skiljer dem åt är att på 760D sitter det en extra display uppe till höger, plus att programvalsratten sitter på motsatt sida och är berikad med en låsknapp. På bakstycket har 760D också en ratt runt SET-knappen med låsfunktion, istället för bara knappar som på 750D och dess föregångare i samma serie, och den ratten är oerhört välkommen eftersom det underlättar hanteringen i de så kallade kreativa exponeringslägena P/TV/AV/M. 760D ger även möjlighet att videofilma i HDR, dvs skapa film med högre dynamiskt omfång än normalt.

Massor av läsning finner du här: Canon EOS 760D hus