Adapter Nikon G, E och F-objektiv till Samsung NX

Test

Många frågar om dessa då Samsung NX har börjat att sälja så bra och Mats har testat om det är något att köpa om du idag har ett gäng Nikon-objektiv men kikar på NX1 eller NX500.

Så här skriver Mats: En prisvärd och välbyggd adapter i metall. Den gör att du kan använda alla objektiv med Nikonfattning, som t ex Nikons G, E och F-objektiv på din Samsung NX-kamera. Fokus och bländare får man naturligtvis ställa in manuellt, och manuell foksering är inget problem eftersom de flesta Samsung NX har en suverän hjälpfunktion avsedd för manuell fokusering som kallas för Focus Peaking, (men heter oftast något annat i kamerornas meny, som exempelvis "fokus-ökning" i Samsung NX1). Adaptern har inbyggd bländarring för att kunna styra bländaren på objektiv i G-serien.

Hur den presterar läser du här: Adapter för att använda Nikon G, E och F-objektiv på Samsung NX