Vinnare: Porträtt

Här presenterar vi vinnaren av vår tävling med temat Porträtt! Camilla Hynynen heter vinnaren och vi har bett henne berätta om hennes fotografering och hur hon tänkte när hon tog bilden.

Camilla berättar: Porträttet är en del av en fantasiserie som min väninna Ninette Bahne och jag jobbar på. Ninette är otroligt duktig på att göra fantasikostymer av återvinningsmaterial så det är ett genomgående tema i porträtten. Allt som flickan har på sig är alltså återvunna textilier och blomsterdekorationer som Ninette samlat på sig och hittat på loppis under åren. Flickan på bilden är hennes dotter och hon är otroligt duktig framför kameran. Fotografiet har jag tagit med min Canon 5D Mark III med ett av mina favoritobjektiv : Canon EF 70-200 2.8 IS USM II , ett fantastiskt objektiv med otrolig skärpa.

Vi fotade på en gammal charmig innergård. På de flesta bilderna ser man mer av hennes klädsel och av omgivningen men den här bilden fick just det ljuset jag önskade. Det kom en hel del störtskurar den här dagen så vi hoppade in under tak mellan varven, men så fort regnmolnen sprack upp fortsatte vi fotografera. Den här bilden är tagen just under en sådan kort kort stund av uppehåll i regnet, då ljuset föll sådär mjukt och fint över hennes ansikte. Jag fotar alltid i RAW, och redigerar i alltid photoshop. Jag använder mig gärna av olika köpta actions, layers och texturer som jag tycker ger det där lilla extra åt bilderna. Alltid då och då försöker jag fotografera svartvitt eller ta ljusa lätta, nästan överexponerade bilder men jag återkommer ändå alltid till de mustiga färgerna och fylliga tonerna i mina porträtt. Jag har väl hittat min stil i just det och trivs med det.

Vi säger Grattis till Camilla som vinner ett Sigma 50mm f/1,4 ART värde 7490kr till sin Canon EOS 5D Mark III. Trots att bilden i grunden är en enkel komposition så vet vi svårigheten att sätta det tekniska samtidigt som man får rätt känsla i både minspel, blick och som i detta fall, i efterbearbetningen. Tack än en gång för alla fantastiska bidrag, vill du se de övriga 38 bilder som tog sig till sista gallringen så hittar du dem på vår Facebook-sida.