Uppdatering 645Z

Nyhet

Det är ingen storsäljare men vi vet att det rullar ett gäng 645:or där ute och att de vi har kontakt med är nöjda med sina fina Pentax 645Z. Nu kommer en uppdatering till den och det gör kameran ännu bättre!

Här är meddelandet vi har nåtts utav: Här om dagen kom firmware uppdatering till 645Z och uppdatering av Image Transmitter 2. Har installerat och testkört och kan till min glädje konstatera följande förbättringar vid användning av IT2. Reflektionerna grundar sig på test på min dator som är en Macbook Pro av senare årsmodell med SSD disk och maxat arbetsminne och senaste OSX.

- Ökad stabilitet.
- Bättre prestanda. RAW fil till dator ca 1.5 sek och ytterligare 3 sekunder så är bilden automatiskt i Lightroom.
- Nu fungerar det att välja RAW och/eller JPG, likaså att spara till dator och/eller minneskortet
- Något större bild i liveview i IT2, bra!
- Ny funktion: förstoringsglas i Liveview. Utmärkt, tack för den!

Det har även tillkommit en funktion som parkopplar IT2 med Digital Camera Utility 5 (programvaran som bifogas kameran) DCU5 är tänkt att användas för framkallning av råfiler. Efter att jag som hastigast testat DCU5 kan jag konstatera att den inte är mycket att ha, kan till och med sträcka mig så långt att den är direkt oanvändbar. Lightroom gör ett betydligt bättre jobb och har ett mycket smartare arbetsflöde. Så IT2 + Lr är stalltipset för smidig studiofotografering.

Läs mera om 645Z: Pentax 645Z hus