Olympus E-M5 Mark II

Test

Nu är testet klart och vi kommer att inom kort presentera en film som visar hur bra nya E-M5 är när det kommer till film tack vare den fantastiskt fina bildstabiliseringen!

Så här skriver Mats om nya E-M5: Att kameran dessutom klarar av att ge högupplösta bilder i 40Mp trots sensor med "bara" 16Mp är rätt fascinerande och än så länge unikt, och det fungerar klart bättre än väntat. För att göra detta möjligt använder sig kameran av den rörliga bildstabiliserade sensorn, och genom att ta åtta exponeringar med sensorn i olika lägen så lyckas den bygga en bild med betydligt högre upplösning än det antal pixlar som finns på sensorn, genialt! Stativ är dock nödvändigt för denna typ av fotografering och rör man kameran det minsta under dessa exponeringar så blir det allt annat än skarpt. Bland testbilderna (klicka på testbildsfliken ovan) så hittar du flera bildexempel på samma motiv i både 16Mp och 40Mp.

Läs hela testet här: Olympus E-M5 Mark II kamerahus svart