Nikon D7200

Test

Nikon D7200 kommer in som efterträdare till ikoner inom digital fotografering som Nikon D80, D90 och D7000 så förväntningarna är höga och många är nyfikna. Är det en värdig efterträdare?

Du kanske har märkt att utveckling på det tekniska planet inte rusar fram lika snabbt som det gjorde mellan millennie-skiftet och fram till för ett par år sedan men bildkvalitén blir bättre och kamerorna effektivare för varje ny modell som kommer. D7200 ser på pappret nästan identisk ut mot D7100. Vad skiljer i verkligheten? Mats skriver: D7200 ger bättre bildkvalité med bland annat lägre brusnivåer. Den har större buffert vilket är en stor fördel för dig som ofta fotograferar med seriebildtagning. Autofokussystemet är också förbättrat med bl.a större träffsäkerhet, och speciellt märkbart vid svagt ljus. Batteriet ger fler bilder per laddning än tidigare. Inbyggd Wifi med NFC gör att du kan dela med dig av dina bilder på ett enkelt sätt samt använda din smartphone som fjärrkontroll. Även videofunktionen är förbättrad på flera områden.

Här har du hela testet: Nikon D7200 hus