Kowa Prominar 25/1,8 grön

Test

Bara den läckra färgen på nya Kowa gör att man blir extra sugen och när man få hålla i objektivet så bådar det gott. Metall och glas, precis så kan man beskriva känslan och det är ju precis vad det är...

Mats testar den ordentligt: Objektivet är byggt i metall och känns oerhört gediget, precis som objektiv gjorde förr i tiden. Fokuseringen ger lite känslan av att skära i smör, och bländarringen kan man välja om den ska vara steglös eller ej genom att trycka in en liten knapp och vrida den ett halvt varv, vilket är extra trevligt för dig som filmar mycket. Någon hyperfokal-skala finns tyvärr inte, och hade varit en fördel eftersom den är avsedd endast för manuell fokusering. Motljusskydd i metall samt väska ingår.

Men presterar den bildmässigt? Se bilder och läs mera här: Kowa Prominar 25/1,8 grön (för Micro 4/3)