Kowa Prominar 12/1,8

Test

Kowa är märket som överraskade nyligen i vårt test med sin nya 8,5mm till Micro 4/3 som presterar mycket bra och nu har turen kommit till 12mm och ljusstyrka f/1,8. Hakar den på lillebror 8,5mm?

Så här skriver Mats: Objektivet är byggt i metall och känns oerhört gediget, precis som objektiv gjorde förr i tiden. Fokuseringen ger lite känslan av att skära i smör, och bländarringen kan man välja om den ska vara steglös eller ej genom att trycka in en liten knapp och vrida den ett halvt varv, vilket är extra trevligt för dig som filmar mycket. Någon hyperfokal-skala finns tyvärr inte, och hade varit en fördel eftersom den är avsedd endast för manuell fokusering.

Men bildmässigt då, presterar den? Du läser fortsättningen här: Kowa Prominar 12/1,8 Svart (för Micro 4/3)