Canon EF-S 55-250/4-5,6 IS STM

Test

Vi brukar ofta lovorda objektiv som är rejält byggda och som känns solida, gedigna och rediga. Canons 55-250mm i sin senaste variant är inte ett sådant objektiv och då blir frågan...vad säger det om bildkvalitén?

Mats skriver: Canon EF-S 55-250/4-5,6 IS STM är faktiskt ett bättre val för kameror med APS-C sensor än t ex de flesta 70-300mm objektiv som är anpassade för fullformatskameror. Det blir helt enkelt bättre skärpa och bero på att den är optimerad för just APS-C formatet. Den är ganska plastig, men kostar heller inte speciellt mycket vilket gör att den känns oerhört prisvärd med tanke på den bildkvalité den levererar. Rekommenderas varmt för dig som ute efter en bra telezoom i den lägre prisklassen till din APS-C kamera.

Testbilder och resten av testet finner du här: Canon EF-S 55-250/4-5,6 IS STM