Canon EF 85/1,8 USM

Test

Det här är väl ingen nyhet kanske du tänker och det stämmer men vi har gjort ett nytt, mera utförligt test då detta är ett objektiv som säljer väldigt bra är intresset kring hur det presterar mycket högt.

Så här skriver Mats: Canon EF 85/1,8 USM är en gammal goding som hängt med på marknaden ända sedan 1992, och som blivit omåttligt populärt genom alla åren som gått. Vilket är fullt förståeligt med tanke på den kvalité man får för pengarna. Mer om detta kan du läsa i vårt uppdaterade test nedan där vi använt en modernare och mer högupplöst kamera än vid första testet. Canon EF 85/1,8 USM ger rätt bra skärpa redan på största bländaröppning, och bländar man ner till f/2,8 så ökar både skärpa och kontrast ganska rejält och det ser mycket bra ut till stor del av bilden. Bäst resultat över hela bilden får man på bländare runt f/5,6 till f/8.

Hela testet och Mats bilder finner du här: Canon EF 85/1,8 USM