Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD

Test

Nu har vi äntligen gjort klart testet på Tamrons vidvinkelobjektiv 15-30mm och det är härliga vinterbilder och en utförlig text att ta del av redan nu på vår hemsida...som vanligt!

Mats har skrivit så här: Den är ordentligt skarp till stor del av bilden redan på full öppning på samtliga brännvidder. Man ser faktiskt ingen större skillnad i mitten mellan f/2,8 och f/8, och det är fenomenalt bra. Allra längst ut i kanterna faller skärpan som brukligt bland liknande zoomar, men den är väl godkänd runt f/5,6 till f/16 och varierar lite beroende på brännvidd. Vinjetterar märkbart på full öppning, dock inget att gnälla över vid jämförelse med konkurrerande vidvinkelzoomar, Tamrons ljusbortfall i hörnen ligger snarare på en lägre nivå.

Resten hittar du här: Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD