Samyang 12mm

Emil har skickat in den här bilden som han har tagit med ett Samyang 12mm fisheye, ett riktigt kreativt objektiv till bra kurs! För dig som vill ha vidvinkel så är det ett objektiv att räkna med.

Du hittar mera om objektivet här: Samyang 12/2,8 fisheye för Nikon F (AE)

Ett annat objektiv som presterar riktigt bra är Tokinas 11-16mm vidvinkelzoom. Prestanda är i Toppklass men priset på en vettig nivå och andrahandsvärdet är högt. Slutsats i testet: Kontentan av alla optiska egenskaper som hög ljusstyrka, bra skärpa över i stort sett hela bilden, bra motljusegenskaper, samt låga nivåer av kromatisk aberration, vinjettering och distorsion gör att vi tycker den är värd sitt Toppklass betyg.

Vill du läsa mera om Tokina så gör du det här:
Tokina AT-X 11-16/2,8 Pro DX II till Nikon
Tokina AT-X 11-16/2,8 Pro DX II till Canon