Samyang 12/2,8 ED AS NCS fisheye

Test

Vi hinner klämma in ett test till innan helgen och det är Samyangs fina fisheye och Samyang är verkligen på gång och har visat nu med flera produkter att man verkligen vet vad man pysslar med!

Det finns många optiska fenomen varav vissa är svåra att urskilja på dagtid men är tydligen på nattetid som tex coma men vi ser att Samyang har satt ribban högt och klarar av de flesta svagheter som många objektiv har med galans. Synd att man fortfarande inte fått till autofokus för då kommer Samyang att bli farliga...

Så här skriver Mats: Hoppsan, det här ser ju riktigt bra ut och Samyang har lyckats ännu en gång! Redan på full öppning är det knivskarpt till stor del av bilden, och syns ingen större skillnad i mitten på mindre bländare. Kantskärpan börjar komma på f/4 och nedbländad omkring f/5,6 till f/11 är resultatet fantastiskt bra.

Resten hittar du här: Samyang 12/2,8 ED AS NCS fisheye för Nikon F (AE)