Samsung NX 16-50/3,5-5,6 Power Zoom ED OIS

Test

Det här är den billigare varianten av de 16-50mm-objektiv som finns från Samsung och Mats har satt den under press för att se vad den går för, klarar den en vettig nivå för de fantastiska kameror som Samsung nu spottat ut på marknaden?

Så här skriver Mats: Objektivet är fantastiskt litet och smidigt för att vara en normalzoom, men känns ändå välbyggt och med bajonettfattning av metall. Zoomen är motordriven och regleras via +/- knapp på objektiv. Autofokuserar tyst och snabbt. När man slår på kameran åker optiken ut ca 2,2 cm. Frontlinsen roterar ej, vilket är en fördel vid användning av vridbara filter som t.ex polfilter eller halvtonade gråfilter. Objektivet är försett med Samsungs unika iFN-knapp för snabbare åtkomst av bl.a bländare, ISO, exp.kompensation och vitbalans.

Resten hittar du här: Samsung NX 16-50/3,5-5,6 Power Zoom ED OIS