Pentax fullformat!

Nyhet

Pentax lanserar nyheter och det blir spännande, vad sägs om att Pentax (Ricoh) nu går ut med att man kommer med en fullformatskamera inom kort? Visas upp på en mässa i Japan redan nästa vecka...

Vi har inte nåtts av information kring produkten men vi gissar på vädertätning, kring 24 Mpixel och ett brett användningsområde, helt enkelt en K-3 men i fullformat och vi ser gärna en twist som gör den unik. Vi kommer att återkomma så fort vi har mera information om denna nyhet, men nu kan du som väntat på en häftigare K-3 få upp hoppet lite och invänta vad många väntat på i flera år.

En stärkande faktor att det är på gång med fullformat är att man släpper två objektiv som båda täcker upp fullformat. HD Pentax D FA 70-200mm f/2,8 och HD Pentax D FA 150-450mm f/4,5-5,6 heter de nya gluggarna och de kommer att börja levereras redan tidig vår 2015, alltså inom någon månad. Vi tycker att det mycket roligt med denna satsning och vi vet att många har väntat på detta redan sen Pentax 2001 visade en prototyp med fullformats-sensor men det har dröjt 14 år till innan man kan och vill släppa en kamera i det segmentet. Utvecklingen kostar och man behöver objektiv för att matcha upp kameran så vi förstår att det kan ta tid. Men nu är tiden inne.