Panasonic lanserar!

Nyhet

Panasonic går från klarhet till klarhet, kameror som GM1 och GX7 med den fantastiska GH4 i toppen på täppan, ackompanjeras av objektiv som gör även en luttrad prylälskare sugen på att handla. Nu kommer två nya objektiv som träffar "rätt".

Först ut är en ny 42,5mm och visst klingar det bekant? Det finns en riktigt fin 42,5mm f/1,2 redan men denna blir lite enklare men fortfarande med bra ljusstyrka (f/1,7) och en snygg design. Autofokusen är kompatibel med de snabbaste kamerorna Panasonic har och närgränsen är på 31 cm. Objektiven ser ut att komma under våren (maj) och priset landar på 4990kr.
Panasonic Lumix G 42,5/1,7 ASPH Power O.I.S (för Micro 4/3)

Till nästan samma pris och nästan samtidigt (maj) kommer även ett nytt Macro. 30mm är brännvidden, ljusstyrka f/2,8 och samma snabba fokusering som 42,5mm-objektivet. Panasonic lyfter själva fram att det även är användbart som ett porträtt-objektiv och vi hoppas och håller tummarna att den fungerar bra även på något längre avstånd när det gäller fokus och optiska egenskaper. Närgränsen på strax över 10cm gör det här användbart för många av Macro-älskare. Priset landar på 4490kr.
Panasonic Lumix G Macro 30/2,8 ASPH MEGA O.I.S (Micro 4/3)