Olympus E-M5 II

Nyhet

Succékameran E-M5 ersätts med E-M5 II som tar stafettpinnen och för OM-D-serien framåt med en hel del nyheter. Vi har redan fått känna och klämma på denna nyhet och det bådar gott!

Olympus har inte varit i topp när det gäller videofilmning men nu har man sett över inställningar, olika videolägen och komprimeringar för att komma ikapp resten av marknaden och se till att man även som OM-D-användare kan filma med bra verktyg. Sen kommer en nyhet som kommer att gillas av dig som vill arbeta med arkitektur, landskap och liknande fotografering, ett nytt läge som ger 40 Mpixel upplösning i bilderna tack vare en ny teknik som hittat sig ner i E-M5 II trots att sensorn i sig ger 16 Mpixel. Tekniken flyttar sensorn åtta gånger på en sekund och sätter ihop allt till en enda bild som landar på 40 Mpixel vilket gör att man med stativ och fasta motiv kan matcha det bästa som finns inom spegelreflex och spegelfritt när det kommer till upplösning. Det här är läckert!

Ny sökare och en hel del ergonomiska nyheter med ändrade reglage och grepp gör att E-M5 II känns som en ny kamera även om det snarare är en utveckling och evolution av föregångaren. Bildstabiliseringen är den 5-axliga men den ger nu fem steg i komepnsation istället för fyra och displayen är vridbar, har touch-funktion och som grädde på moset finns WiFi, 10 bilder per sekund (5 med följande AF) samt både hörlurs- och mikrofonkontakt. E-M5 II tar Olympus till 2015.