Nikon D810A

Nyhet

Nikon lanserar en till version av D8xx-serien i form av D810A, en astro-kamera för dig som vill plåta det som finns bortom jorden. Canons 60Da har funnits sen några år men nu kommer fullformat och 36,3 Mpixel som verktyg för astrofotografering.

Vi erbjuder redan idag ett brett sortiment från Celestron, Skywatcher m.fl. och du som är sugen på astrofotografering får gärna kontakta oss på mail eller telefon för att få hjälp att hitta rätt prylar. Det finns onekligen en hel del otroligt vackra objekt att fotografera där ute på natthimlen så det är roligt att Nikon tar astrofotograferingen ett steg vidare.

Så här skriver Nikon själva: Ta spektakulära högupplösta bilder av universum. D810A är konstruerad specifikt för astronomifotografering och tar fantastiska 36,3-megapixelbilder av nebulosor som lyser med väte-alfa-våglängden. Tack vare ett omarbetat filter som tar bort infrarött ljus (IR), är D810A fyra gånger känsligare för H-alfa-spektrallinjen (våglängd på ca. 656 nm) än D810. Med den här specialiserade D-SLR-kameran kan nu fotografer fånga de riktiga färgerna hos objekt i rymden utan att behöva modifiera kameran. Kameran är utrustad med många olika specialfunktioner som löser de problem man upplever som astronomifotograf. Dessutom ser kamerans ultrahöga ISO-känslighet och exceptionella upplösning till att du fångar alla detaljer. Utöver inställningar för Bulb och Time finns ett särskilt manuellt läge för långa exponeringar för exponeringar på upp till 900 sekunder. Aktivera den elektroniska slutaren för främre ridå för att minska risken för mikrooskärpa även i de minsta detaljerna genom att minimera de interna vibrationerna vid exponeringen.

Boka ditt exemplar: Nikon D810A kamerahus