Hyllning

Jag går med i hyllningskören på en gång...

Ni har kanske märkt att många av oss är ohälsosamt imponerade av Samyangs nya 135/2,0...

Jag var helt enkelt tvungen att prova den och denna bild är verkligen så långt ifrån en testbild man kan komma, men det var den första bild jag tog med optiken och jag blev verkligen imponerad. Den är tagen på ett levande djur som därför andas, och då på 1/8s f/2,0 och ISO 200. I detta fall med Micro 4/3-fattning.

Skärpan på 2,0 är imponerande oavsett prislapp. Men nu är prislappen väldigt låg och det gör att jag kan inte riktigt greppa att den är så bra. Detta är faktiskt Leica-nivå på bildresultatet. Hade det stått Leica på denna optik så hade den kostat minst det tiodubbla.

Jag utnämner detta objektiv till världens genom tiderna mest prisvärda!

/Thomas